Ajankohtaista!

Pienillä teoilla paljon säästöä


13.11.2013

Taloyhtiön energialaskussa pienillä toimilla voi saada ison säästön aikaan.

 

 

Helppo keino on, että huoltomies kiertää talvikauden aluksi kaikki taloyhtiön vessanpöntöt läpi ja tarkistaa niiden kunnon.


- Jo 5-6 vuotta vanhoissa pöntöissä pohjaventtiili vuotaa usein, vinkkaa isännöitsijä Ismo Lievonen Jyväskylän Kiinteistöpalvelu Oy ISA:sta. Tulitikun kokoinen vesivuoto pöntössä maksaa vuorokaudessa 30 senttiä.

 

 

Vedenpaine viisaaksi

 

Huoltoyrityksen on tärkeä huolehtia myös siitä, että taloyhtiön vesijohtoverkossa on oikea veden-paine.


- Kun vesihanasta ei roisku seinille, se säästää energian lisäksi vesikalusteita, Lievonen toteaa.

 

 

Lämpötilat selville

 

Vesikiertoisella järjestelmällä lämpiävissä taloissa huollon on talvikauden aluksi syytä selvittää huoneistojen todelliset lämpötilat. Jos ne heittelevät kovasti huoneistojen välillä, lämmitysverkosto on epätasapainossa.

- Paras hetki mitata lämpötiloja on, kun pakkasta on 5-10 astetta. Samalla kannattaa varmistaa, että termostaatit toimivat. Niiden korjaaminen säästää jo paljon, neuvoo isännöitsijä Hannu Taponen Ovenia Isännöinnistä Joensuusta. Toiseksi helpoksi keinoksi hän vinkkaa tiivistämisen.

Lämpöverkoston tasapainottaminen on huomattavasti kalliimpi työ mutta kannattaa. Tasainen ja tarpeeksi matala lämpötila koko talossa säästää paljon energiaa - ja rahaa.

 

 

 


Takaisin uutisiin